Cum sa obti date meteo gratis de la NASA

Acest tutorial te ajută să aflu gratuit seturi de date meteorologice din baza de date NASA.

În special, vei învăța cum să obți valorile radiațieisikare  pe panouri fotovolyaice înclinate cu fata spre sud avnd  pante diferite.

PASUL 1: În primul rând trebuie să te conectezi la baza de date meteorologice NASA și baza de date a energiei solare pentru o anumită locație, aici:

NASA Radiația solară și datele meteorologice

PASUL 2: Insereaza latitudinea și longitudinea locației dorite (de exemplu, pentru Los Angeles: 34.05, -118.25).
Vei vedea această pagină:

 

PASUL 3: Selecteaza parametrii meteorologici pentru care dorsti să obți valori lunare șau anuale și apăsa pe Submit (dacă nu selectezi nici un parametru vei obține date pentru toți parametrii, inclusiv radiații, temperatură, vânt și date precipitații). Pentru a obține date pentru radiații solare pentru panouri fotovoltaice orizontale sau înclinate trebuie să mergi la submeniul ” Parameters for Tilted Solar Panels și selectezi ” Equator-pointed solar surfaces”.(inclinare cu fata sore sud) Vezi aici http://www.photovoltaic-software.com/img/radiation-solar-pv/radiation-solar-tilted-PV-panels-NASA.jpg

Apoi faci clic pe butonul submit. REZULTATUL: Vei primi un tabel cu valorile radiației lunare pentru suprafete orizontale și inclinate, așa cum se arată în imaginea de mai jos. http://www.photovoltaic-software.com/img/radiation-solar-pv/result-data-radiation-solar-tilted-PV-panels-NASA.jpg

Tabelul prezintă radiația lunara medie, pe o suprafață Înclinatacu fata spre sud la diferite unghiuri (kWh / m2 / zi): – Valorile radiației orizontale: “SSE HRZ” – radiații pentru diverse suprafete: ” unghiul de înclinare al panoului solar– 0,19,34,49 și 90 grade” – Radiații pentru valorile unghiurilor optimizate: “OPT”

Pentru a obține suma anuală a radiației trebuie să iei în considerare media anuală (kWh / m2 / zi) care se înmulțește cu 365 (zile/an). De exemplu (Los Angeles), radiația solară globală orizontală anuală este de 1974.45 kWh / m2 pe an (5,41 x 365). Ai posibilitatea să copiezi și să inserazi aceste valori într-o foaie de date Excel.

Reține că aceste valori sunt pentru panouri fotovoltaice orientate spre sud pentru emisfera nordică, orientare nord pentru emisfera sudica

Obține date desore temperatură medie, vant, precipitatii si lunare expunere la soare anuale oriunde de pe glob:

Doar urmați aceeași metodologie ca cea de mai sus și selectați parametrii relevanți:

– Meteorologie (Temperatură): Temperatura aerului la 10 m –

-Meteorologie (Altele): precipitații

– Meteorologie (vânt): Viteza vântului la 10 m pentru teren similar cu aeroporturile

Vei primi valori medii lunare și anuale pe zi, trebuie doar să le înmulțesti cu 365 pentru a obține suma totală pe an.

Reține că un grad de latitudine reprezintă o distanță de aproximativ 110 km pe pământ, același lucru pentru longitudinea, astfel încât setul de date este dat pentru METEO pe o suprafata de 12100 km2. Acest lucru nu este un inconvenient pentru o primă evaluare a producției de energie, in special pentru zone fără munți.

 

You may also like...