Instalatii fotovoltaice rezidentiale…pe scurt

O instalatie fotovoltaic deasemenea cunoscuta si sub denumirea de sistem fotovoltaic sau kit solar fotovoltaic este un sistem proiectata pentru generarea energiei electrice utilizand energie solara prin intermediul panourilor fotovoltaice.

Se compune dintr-un aranjament de mai multe componente, inclusiv panouri solare pentru a absorbi și converti lumina solara in energie electrica, un invertor solar pentru a schimba curentul electric din curent continuu in curent alternativ, precum și montarea, cablarea și alte accesorii electrice care in final constituie un sistem de lucru.

Se poate utiliza, de asemenea un sistem de urmărire a soarelui (solar tracking) pentru a îmbunătăți performanța generală sau includ soluții integrate cu bateriii, asa numitele kituri fotovoltaice off grid.Asa cum este de așteptat prețurile pentru dispozitivele de stocare sau tracking ridica costurile instalatiilor.

Sistemele fotovoltaice transforma lumina direct în energie electrică și nu ar trebui să fie confundate cu alte tehnologii, cum ar fi energia solara concentrata sau solara termica, utilizate pentru incălzire și răcire.

Dimensiunea sistemelelor fotovoltaice variază de la sisteme mici,- montate pe acoperiș sau cu capacități de la câteva zeci de kilowați, la stațiile de mare putere la scară utilitara de sute de megawati In prezent, cele mai multe sisteme fotovoltaice sunt conectate la rețea, in timp ce sistemele off-grid sau stand-alone reprezintă doar o mică parte a pieței. Operand in liniste și făra piese în mișcare sau a emisiilor nocive, sistemele fotovoltaice au dezvoltat o piața de nișa cu o tehnologie prietenoasa cu mediul folosite pentru producerea de energie electrică curata. Un sistem montat pe acoperiș recupereaza bamii investiti in aproximativ 5-8 ani, in timp ce el va produce energie electrica curata timp de 30 amo

Datorită creșterii exponențiale a fotovoltaicelor, prețurile pentru sistemele fotovoltaice au scăzut rapid în ultimii ani. Cu toate acestea, ele variază în funcție de piață și mărimea sistemului. In 2014, prețurile pentru sisteme rezidențiale de 5-kilowați din Statele Unite au fost în jurul valorii de 3.29 $ pe watt, in timp ce pe piața germană extrem de aglomerata prețurile pentru sisteme de acoperiș de pană la 100 kW a scăzut la € 1.24 per watt. In zilele noastre, module fotovoltaice solare reprezinta mai puțin de jumătate din costul total al sistemului, lasand restul la partile de echilibrare-altor costuri din componenta sistemului, care includ marjeting, autorizatii, verificarea si interconectarea, forței de munca in proiectare, instalare,finanțare.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

​Panouri​ fotovoltaice​ ​cu cel mai bun randament al investitiei ​ produc energie electrica la umbra, cand plou​a, e ceata, ​testate la grindina de 45mm- panouri fotovoltaice preturi bune de la SOLARWATT cu 30 ani garantie performanta de 87%, 5 ani Asigurare completa la riscuri pentru tot sistemul. Sisteme fotovoltaice dintr-o singura sursa 100% GermaniaDetalii
+ +