Kit fotovoltaic On Grid de 2 KW SolarWorld

Kit fotovoltaic  autoconsum

Alegerea unui kit fotovoltaic este simpla. Este necesar sa cunosti consumul anual de energie pentru o dimensionarea cat mai rentabila. Deasemena este bine de stiut ca persoanele particulare , datorita unor reglementari ale Ministerului de Finante , in legatura cu colectarea TVA, nu pot incasa sau compensa valoarea energiei electrice din productie proprie cu furnizorii de utilitati. De aceea conectarea ON GRID este posibila doar persoanelor juridice.iar persoanele particulare pot instala un kit fotovoltaic pentru AUTOCONSUM.
Pentru autoconsum un kit fotovoltaic este alcatuit din panouri fotovoltaice, invertor SMART, charger si baterii.

Cum functioneaza un kit fotovoltaic pentru autoconsum?
Invertorul Smart este conectat la retea si in acelasi timp la baterii. El dirijeaza excesul de eenrgie produsa in baterii in loc sa o livreze in retea , consumatorii fiind astfel alimentati din productia de energie a panourilor fotovoltaice.In cazul in care aceasta energie proprie nu este suficienta atunci invertorul alimenteaza consumatorii cu energie electrica din retea.
Daca te gandesti ca bateriile pot ridica nivelul investitiei initiale, atunci trebuie sa stii ca cei care au permisiunea de conectare la retea au costuri de minim 3000 euro doar pentru contractare si instalarea contorului cu dublu sens

In concluzie un kit fotovoltaic pentru autoconsum este cea mai buna obtiune, chiar si pentru persoanele juridice

You may also like...