Evaluarea consumului de energie

Utilizeaza graficul de mai jos pentru a înțelege consumul  total de energie electrică. Noteaza care sunt consumatorii de curent alternativ și care sunt de curent continuu. Aceastia, împreună cu cea mai mare valoare CA a consumatorilor, te va ajuta să alegi un invertor care va alimenta aplicatiile casnice.

Nu uita să incluzi anticipat consumatori pe care-i doresti să-i utilizezi în viitor ,cum ar fi scule electrice sau o mașină de spălat.

Nu uita să conectezi consumatori cum ar fi uscatorul  de haine, masini de gătit și dispozitivul pentru încălzirea apei sau a casei, la alte surse de energie. Usuca hainele la soare, gatesti cu Plita solara, incalzeste apa cu panouri solare sau incalzeste casa si apa cu pompa de caldura, foloseste incalzirea cu lemne care nu este solara, dar, dacă ai acces la ea, poate fi mult mai puțin costisitoare decât energie electrică .

 Estimare nu trebuie să fie tocmai exactă. Cu toate acestea, cu cât te apropii, mai mult de consumul real ,cu atât mai mult vei fi capabil sa dimensionezi sistemul fotovoltaic .

Desigur, ne poți suna pentru ajutor gratuit. Este mai ușor dacă ti-ai făcut temele și ai aceste valori pentru a ne ajuta să te ajutam.

Download (XLSX, 43KB)

 

You may also like...