Panouri solare fotovoltaice- Ghid rapid-Analiza acoperisului

Unul dintre motivele pentru care noi suntem avocatii sistemelor solare fotovoltaice, este faptul ca tehnologiile sunt adecvate pentru marea majoritate a caselor din Romania. Un acoperis perfect pentru un sistem fotovoltaic ar trebui sa fie mare, amplasat spre sud si cu un unghi de inclinatie cuprins intre 30⁰ si 35⁰. Dar cu cele mai potrivite panouri fotovoltaice si cu o proiectare specializata,chiar si un acoperis cu performante sub cele descries mai sus poate asigura productii de energie electrica excelente. In aceasta pagina , prezentam un ghid general, dar daca nu sunteti siguri despre faptul ca panourile solare fotovoltaice pot fii o optiune perfecta pentru dumneavoastra. Cel mai bun lucru ar fii sa completati formularul online sau sa ne sunati. Mai jos prezentam cateva puncte pentru a le lua in considerare.

In ce directie este apa acoperisului?

Panouri solare fotovoltaice- Ghid rapid-Analiza acoperisului

Directia apei acoperisului determina cata lumina solara va primii pe parcursul zilei. Instalatia fotovoltaica. Cu cat este mai aproape de Sud, cu atat este mai bine,astfel ca panouri solare fotovoltaice montate pe un acoperis cu apa la Sud, Sud-Est, Sud-Vest, vor produce cel mai bine. Dar, oamenii raman surprinsi cand panourile fotovoltaice amplasate numai spre Est sau spre Vest , au o pierdere de pana la 15% fata de ceea ce se poate obtine daca sunt amplasate pe directia Sud.

Care este unghiul acoperisului ?

PrintCel mai bun unghi pentru pozitionarea panourilor fotovoltaice este intre 30⁰ si 45⁰. Totusi putem monta panouri solare fotovoltaice si la unghiuri cuprinse intre 15⁰ si 50⁰. In afara acestei game de masuri sistemul fotovoltaic isi pierde performantele. Sau, daca aveti un acoperis plan , putem monta o structura deasupra acoperisului pentru a ridica panourile gotovoltaice la unghiul optim. Aceasta situatie aduce cateva consideratii in plus- ca de exemplu obtinerea autorizatiei de constructie, sau verificarile de rezistanta ale acoperisului pentru a vedea daca acesta poate coopera cu greutatea panourilor solare fotovoltaice- dar de aceea noi suntem aici.

Aveti spatiu pentru panouri?

Panouri solare fotovoltaice- Analiza acoperisului

Panouri solare fotovoltaice- Ghid rapid

Pentru o instalatie fotovoltaice de 3KWp veti avea nevoie de un spatiu liber de pana la 24 metri patrati-aproximativ dimensiunea unui loc de parcare.Suprafata trebuie sa fie in afara umbrei copacilor,cosurilor de fum sau alte cladiri in cea mai mare parte a zilei. Daca nu aveti mult spatiu pe acoperis adecvat, o optiune ar fii sa folositi panouri fotovoltaice monocristaline,mai putine, dar mai eficiente Deasemenea, aceasta este un lucru pe care il putem lamurii la telefon sau pe e-mail.

Este acoperisul rezistent?

Panouri solare fotovoltaice- este potrivit acoperisul ?Un panou fotovoltaic individual nu este greu, dar intreg sistemul plus structura de montaj pe care se ataseaza panourile fotovoltaice pe acoperis poate cantari 275 Kg pentru un system fotovoltaic mediu.Sunt foarte rare cazurile cand un acoperis nu poate suporta aceasta extra-greutate. Dar si de acest lucru noi ne ocupam .

Ce eficienta energetica are casa Dumneavoastr

How Thermal Works_general_08-06-2012 copyIn 2013 Guvernul a adoptat legea cu privire la obligativitatea Certificatului de eficienta energetica si daca acesta este pozitiv, valoarea proprietatii dumneavoastra va creste substantial.. Conform estimarilor numai o mica parte a proprietatilor din Romania pot primi calificativ bun pentru eficienta energetica, iar celelate- mai ales constructiile vechi-ar putea avea nevoie de putin ajutor. Masuri cum ar fii- cazane eficiente energetic,pereti si poduri bine izolati, toate fac diferenta. Este important de retinut ca un sistem solar fotovoltaic este punctual numarul 1 –pentru a va ajuta in obtinerea calificativului pozitiv.

Aveti spatiu in interiorul casei?

Cea mai mare piesa a sistemului  cu panouri solare fotovoltaice este invertorul, are nevoie de spatiu liber in jurul lui pentru ventilatie. Astfel, noi recomandam un spatiu cu o inaltime de 1,5m, si latime de 1m. Garajul poate fii o alegere excelenta , invertorul putand fii usor accesibil si nici nu sta in drum. Un pod spatios, deasemenea poate fii o alegere buna. Aveti nevoie si de un spatiu langa actualul contor pentru un tablou de sigurante.izolatori si toate partile ce insotesc noul contor.Acestea toate vor fii montate impreuna pe o placa cu dimensiuni totale de 40 X 20 cm

Cum este casa conectata la retea?

Multe case au conexiune intr-o singura faza. Aceasta va suporta un sistem cu panouri solare fotovoltaice de pana la 4 KWp, care de obicei este dimensiunea maxima pentru consumul unei proprietati.Daca aveti mult spatiu disponibil si doriti un sistem solar fotovoltaic cu o capacitate mai mare, va putem ghida pe parcursul procesului, care include obtinerea permiselor de la operatorul retelei de distributie de care apartineti